Telefon
WhatsApp
Kişiye Özel Depolama

Kişiye Özel Depolama

Günümüzde pek çok eşyayı depolayan pek çok farklı firmanın bulunduğunu herkes bilmektedir. Kişiye özel depolama türlerinin ortaya çıkmasının en önemli nedenlerinden biri de her geçen gün eşya satışı yapan firmaların sayısının artmasıdır. Örneğin depolama yöntemlerinden biri, öğeleri raflarda depolamaktır.

Bu depolama türü, küçük eşyaların, yani 1 veya 2 kutu eşyanın saklanması istendiğinde, verimli ve yeterli bir depolama aracıdır veya eşyaların hepsi için ayrı ayrı paletlere konularak depolanmasına örnek verebiliriz. Eşyaları palet üzerinde depolamak, raflarda depolamaktan daha iyi olacaktır. Yan yana dizilmiş raflara yerleştirilen eşyalar ile birden fazla kişinin kişisel eşyaları aynı rafta olabildiği için eşyaların karışma riski daha yüksektir.

Paletler kişiye özel olduğundan ve sadece bir müşterinin kişisel eşyaları konulduğu için eşyaların birbirine karışma riski neredeyse yoktur, bu iki yöntemin en büyük sorunu elbette ortaya çıkan güvenlik sorunudur çünkü müşterilerin tüm kişisel eşyalarının depolandığı alanda bulunmaktadır.

Oda içi depolamanın bu depolama yöntemlerinin her ikisinden de güvenli olmasının nedeni, odanın özel olması ve yalnızca misafirin depolama anahtarlarına sahip olmasıdır. Anahtarlara sahip olan müşteri doğal olarak eşyalarının güvende olduğundan emin olabilir. Odalar özeldir, eşyalarınızı karıştırmamız mümkün değildir.

Kişiye Özel Depolama Nasıl Olmalıdır?

Eşyaları güvenli bir şekilde saklamak için, öncelikle depolayacağımız eşyanın hangi malzemeden yapıldığını bilmemiz gerekmektedir. Çünkü günümüzde nesneler çok çeşitli malzemelerden yapılabilmektedir. Ürünlerinin hammaddeleri, yani üretiminde kullanılan malzemeler hakkında ne kadar çok şey bilirsek, ürünler için en güvenli ortamı oluşturmak o kadar kolay olacaktır.

Örneğin; kitaplar, defterler, kağıtlar, resimler, ahşap mobilyalar vb. Hammaddesi ahşap olan, örneğin yapılan nesneler ve eserler çok yüksek nemden etkilenebilir. Ahşap ve türevleri, kullandığımız çoğu mobilya ve nesnenin malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle eşyalarımızı sakladığımız alanların nemden korunması gerekmektedir.

Aşırı ve havasız ortamlarda nem riski bulunduğundan bunları depolayacağımız alanların korunaklı olması ve ayrıca gerekirse hava giriş çıkışlarına da uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle depolarda kullandığımız kutular, havanın girişi ve çıkışının düzgün bir şekilde sağlanabilmesi için korunmaktadır ve etraflarında havanın geçmesine izin veren delikler bulunmaktadır. Günlük hayatta, ofiste, işte ya da evde sık kullanılan nesnelerin yanı sıra nadiren kullanılan nesneler de bulunmaktadır.

Nadiren kullanılan öğeler çok fazla yer kapladığından ve ihtiyaç duyulduğundan kişinin göndermek istediği bazı öğeler vardır. Bu tür nesnelerin varlığı ve kullanımlarının az olması, depolama alanı arayışını teşvik etmektedir. Eşya depolama alanında tecrübeye sahip olan firmalar, müşterilerinin eşyalarını güvenilir bir şekilde depolamakta ve de temiz alanlarda muhafaza etmektedir.

Kişiye özel depolama alanları güvenlik kameraları ile 7/24 izlenmektedir. Mal hacmine bağlı olarak antrepo hizmeti talep edenlere eşya depolama hizmeti sağlamaktadır.